Vi ska bygga en hållbar stad

Ett nytt samhälle slipper vara präglat av gamla tankesystem och strukturer. En ny hållbar stad optimeras i alla avseenden.

I Hubville är hållbarhet balansen mellan ekologisk omsorg, livskvalitet och förutsättningar för ett konkurrenskraftigt näringsliv.

Hubville är ett stadskoncept som redan på ritbordet inspirerar det befintliga samhället att se hållbarhet som åtråvärt och med stor potential för framtida konkurrenskraft.

Staden ska på sikt bli Sveriges fjärde största stad, och binda ihop Stockholm, Oslo, Göteborg och Malmö. Nu identifieras i vilken kommun staden ska ligga.

Det börjar med en folkrörelse. Med många idébärare och intresserade framtida invånare, ges stöd till förverkligande.

Hubville är ett samverkansprojekt som inkluderar experters förslag och allmänhetens drömmar om ett framtida samhälle. Se klippen nedan från vår workshop i februari.

Vi som arbetar med HubVille

Annette Ericsdotter

Kommunikation och event

Annette har arbetat med olika former av marknadsföring hela sitt yrkesliv, med fokus på events, sociala medier, press och strategier. Hon har grundat och byggt upp ett företag med över hundra anställda. Annettes stora passion är hållbarhet, och hon lever som hon lär. Hon har varit engagerad i flera organisationer som arbetar för ett hållbart samhälle, och sitter för närvarande i styrelsen för End Ecocide Sweden.

Victoria Backman

ad - grafisk formgivning

Victoria har arbetat som Art Director på små som stora byråer samt i egen regi. Hon trivs bäst med att varva strategiskt varumärkesarbete med kreativ och nyskapande kommunikation där det visuella uttrycket står i fokus. Genom att vrida och vända på problem och göra dem till möjligheter, skapar hon kampanjer, logotyper och grafiska profiler med stor känsla för idé, form och illustration. Victoria har varit engagerad i flera hållbarhetskampanjer och söker sammanhang där det är möjligt att göra skillnad, påverka och förändra beteenden som gör världen lite bättre eller roligare.

Magnus Fransson

Affärsutveckling

Civilingenjör med lång erfarenhet av ledarskap och företagande. Har de senaste 20 åren arbetat med affärsutveckling och investeringar på Ericsson, Industrifonden och diverse konsultbolag. Grundare till Place Consulting som sedan 2011 fokuserar på näringslivsutveckling för kommuner och regioner.

Anders Varger

VD

Anders är serieentreprenör, civilekonom och gymnasielärare. De senaste 20 åren har han drivit bolag inom crowdfunding, marknadsföring, resebyrå och interaktiv kompetensutveckling. Anders har varit engagerad i klimatfrågor ett par decennier och är särskilt intresserad i psykologin bakom attityderna till klimatfrågor. Han har en bakgrund i styrelsen för Stockholms Naturskyddsförening och Green Cross Sweden. Anders kom på och utvecklade upplägget till Hubville redan 2015, men har först det senaste året engagerat sig i potential och genomförande av konceptet som affärsverksamhet.

Tobias Stenberg

Affärsutveckling och finansiering

Tobias brinner för entreprenörskap och stora visioner. Civilekonom och serieentreprenör. Grundade James Concepts AB (idag Circles), 2000-2009, framgångsrik IPO 2007 och Exit till Sodexo 2008. Startade upp Circles i Storbritannien som intraprenör i Sodexo. Startade som intraprenör/COO upp GetTaxi UK Ltd i London (2010- 2012) och tog bolaget från 0 till 2000 taxibilar och Londons 3:e största taxibolag. Grundade WTS – Trax (2012-2016). Idag en av världens mest avancerade GPS-spårningstekniker (personspårning och drönare). Idag drivs WTS – Trax av externt management. Tobias är fortfarande ägare. Sedan 2016 har Tobias varit operativ styrelseordförande och delägare i Mipecorp AB, samt i Vässla AB.

Kom i kontakt med oss redan idag!

Blog 1

Share on facebook Facebook Share on google Google+ Share on twitter Twitter Share on linkedin LinkedIn Share on pinterest Pinterest

Read More »

Presskit

Det har endast gått några dagar sedan sist. Nu kommer frågor om var vi ska bygga staden och hur många invånare det ska vara. Städernas

Read More »

Lansering

Nu har vi presenterat stadens placering till Almedalen. Så kul. Proffsig kommunledning och engagemang i kommunen.

Read More »